• info@aannemingsbedrijf-princen.be

Opleidingen

Opleidingen

Wij hechten enorm veel belang aan degelijke opleidingen in ons bedrijf. Al onze mensen volgen jaarlijks gemiddeld tien dagen opleiding per jaar in diverse opleidingsgebieden. Dit is een absolute noodzaak gezien de gevaarlijke en complexe omgevingen waarin wij steeds werkzaam zijn.

Praktische oefeningen in het bouwen van steigers tijdens de opleiding

Praktische oefeningen in het bouwen van steigers tijdens de opleiding

In maart zijn onze mensen een herfrissing gaan volgen van de cursus Veilig Werken op Hoogte Module 1 : steigergebruiker en Veilig Werken op Hoogte Module 2 : Steigerbouwer.

Dankzij deze opleiding zijn wij weer gewapend om op een veilige wijze onze steigers zelf op te bouwen en te gebruiken. Werken op hoogte is steeds een risicovolle activitteit maar dankzij de juiste opleidingen kunnen wij toch comform de wetgeving op een volstrikt veilige wijze deze werken uitvoeren.

Enkele van onze mensen lossen de laatste vragen op van de kennistest over asbest.

Enkele van onze mensen lossen de laatste vragen op van de kennistest over asbest.

Eind maart was het de beurt aan onze jaarlijkse opfrissingscursus asbest verwijderen . Praktisch iedere dag treffen wij asbest aan in de gebouwen die we moeten ontmantelen. Dankzij een goede uitrusting en een degelijke kennis kunnen wij deze gevaarlijke stoffen op een veilige wijze verwijderen.

In April is iedereen dan de opleiding Veilig Werken op Hoogte module 3 : Steigerkeurder gaan volgen. Dankzij deze vooral theoretische opleiding kunnen wij nu ook de steigers die we zelf opbouwen en gebruiken goedkeuren (of afkeuren natuurlijk). Dit zorgt voor een vlot werken bij demontages waarbij de steigers voortdurend moeten herbouwd worden. Bovendien zorgt deze cursus ook voor een extra inzicht in het veilig opbouwen van stellingen daar de focus van deze cursus ligt in het ontdekken van mogelijke gevaarlijke situaties.