• info@aannemingsbedrijf-princen.be

Decontamination

Decontamination

In elke industriële toepassing die we vandaag de dag slopen of ontmantelen, komen we wel een gevaarlijke stof tegen die niet zomaar in het milieu mag vrijkomen.   De meest voorkomende  is asbest.   In iedere hoogspanningspost, chemische installatie of oude fabriek die we tegenkomen vind je wel een of andere toepassing.  De eenvoudigste zijn simpele golfplaten,  menuiserite scheidingsplaten of onderdakplaten.  Gevaarlijker wordt het wanneer er asbestkoorden of losgebonden Picalplaten aanwezig zijn.  Of gewoonweg losse asbest met pleisteromhulling rondom verwarmingsleidingen.

In de eerste plaats dient er een asbestinventaris gemaakt te worden.  Dit kunnen wij voor onze klanten verzorgen.  Wij nemen stalen,  analyseren de stalen en stellen een rapportage hiervan op.   Op basis van deze rapportage kunnen wij dan een werkplan opstellen en een melding maken bij FOD WASO.   Na goedkeuring van het werkplan kan de sanering dan beginnen.  Met onze eigen opgeleide mensen en onze gespecialiseerde partners kunnen wij alle mogelijke vormen aan.

Soms kan de bodem ook verontreinigd zijn met zware metalen, koolwaterstoffen en andere gevaarlijke en schadelijke producten. Wij graven dan selectief met aangepast materiaal deze vervuilde bodem af , sorteren,  reinigen of storten deze materialen.

Bij ongevallen kunnen er ook gevaarlijke combinaties ontstaan.  Zoals op onderstaande foto waar een oplegger vol chemische materialen na een ongeval in brand gevolgen is.  Wij kuisen de vervuiling op en verschroten de oplegger zodat de site terug kan vrijgegeven worden.